by-MK adviseert de opdrachtgever over hoe op te komen voor het belang van uw organisatie bij overheid en politiek. Hiertoe worden samen met u lobbydoelen geformuleerd. Aan de hand van een strategisch lobbyplan krijgt u aanwijzingen hoe, waar, wanneer (en met wie) uw organisatie het beste de (kern)boodschap kan laten horen. Met als doel draagvlak te creëren bij de politieke en ambtelijke instellingen om zo uw positie te versterken.

Hoe gaat u om met Corporate Social Responsibility (CSR, het maatschappelijk gezicht van het bedrijf/de vereniging) en hoe communiceert u hierover? Ofwel, welke rol wilt u met uw organisatie spelen in de samenleving en hoe verhoudt dit zich tot de verwachtingen van de omgeving? Het probleem binnen bedrijven/verenigingen is dat deze twee (CSR en lobby) zich onvoldoende tot elkaar verhouden. Belangrijk is om niet alleen structureel aandacht te hebben voor CSR, maar eveneens voor lobby en ervoor zorgen dat de lobbydoelen niet tegengesteld zijn aan de CSR-strategie.

Neem contact op met by-MK via telefoon 06 - 12 16 40 54 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.